Map

Kayak

Kajakled Blankaholm - korta turen

Västervik, Kalmar län och Öland

Categories

  • Paddling

Med Blankaholm som utgångspunkt hittar du ett fint och inte så svårnavigerat skärgårdsområde för din tur. I Blankaholm finns både kajakbrygga och liten strand för sjösättning i anslutning till glasscaféet i gästhamnen. Här finns också möjlighet att hyra kajak om du saknar!

Det går fint att med markägarens tillstånd köra fram till stranden för att lasta av och sedan parkera bilen på långtidsparkeringen (10 dygn). Bilparkeringen har ett tjugotal platser.

Kajakleden börjar med att gå sydväst mot grannsamhället Solstadström där du rundar Blankaholme innan du följer Solstadhalvöns strandlinje mot NO. I sundet mellan fastandet och Tvetö följer du öns läsida mot norr upp mot Storö. Följ strandlinjen på Storös sydsida så du har både Grytholmen och Marsholmen till höger om dig. När du är i höjd med Marsholmen har du hela Gåsefjärden framför dig, och över detta öppna vatten kan det blåsa upp, så var vaksam på väderprognosen redan i dina förberedelser för turen. Det är fint att runda Tullerön innan du styr stäven mot söder och går på ostsidan av Marsholmen. Den korta turen följer Storös norrsida tillbaka mot Blankaholm.

Nearby