Succé för Outdoorfestivalen

För andra året i rad har Västervik Outdoor Festival ägt rum på Västervik Resort och arrangören Västervik Framåt kan summera en rekordhelg, både i antal besökare och utställare.

Outdoorfestivalen startade redan 2015, då i Västerviks stadskärna. Men efter ett pandemiuppehåll flyttade hela festivalen ut till Västervik Resort förra året - ett lyckat drag som skapade möjligheter för festivalen att växa.

- Vi hade kanonbra festivaler inne i stan också men fördelen med den här platsen på Västervik Resort är att vi kommer närmare naturen med stranden där man lätt kan prova kajak och ha uppvisningar, men också med stora gräsytor så vi får plats med fler utställare och aktiviteter, säger Johan Öhrling Elltorp, evenemangssamordnare från Västervik Framåt.

En nyhet på festivalen i år var Barnens hinderbana - där man efter att tagit igenom ett tio-tal hinder skulle klara gatloppet mot gladiatorn Pantzar, uppbackad av spelare från VIK Hockey.

- Hinderbanan blev en succé. Närmare 1000 barn har kört den under helgen, säger Öhrling Elltorp.

Även på utställarsidan har deltagandet varit stort.

- Det har varit ett 30-tal företag och föreningar som medverkat i festivalen och det är kul att kunna visa upp vilket utbud Västervikarna har inom äventyr och naturupplevelser. Dessutom kryddat med företag och varumärken utifrån, fortsätter Öhrling Elltorp.

Festivalen avslutades med en deltävling i Utomhusmatlagnings-SM och efter två och en halv timmes matlagning över öppen eld var det till slut Restaurang Guldkant som lyckades bäst med sin trerätters-meny och kunde titulera sig som vinnare.

Latest inspiration